luni, 29 august 2011

Pietre semipretioase - SodalitCuloare: cel mai adesea albastru intens spre indigo cu vinisoare albe, gri sau bleu. Uneori poate fi incolor, alb, galbe, violet sau chiar roz (Hackmannit).
Ingrijire: trebuie curatat o data pe saptamana sub jet de apa calduta. Incarcarea la soare a sodalitului este posibila dar relativ inutila deoarece structura cristalina a pietrei preia energie din sol sau din alte roci.
Nota: poate fi confundat cu Lapis lazuli, dar diferenta dintre cele doua pietre o face nuanta de albastru si prezenta punctelor de pirita aurie in componenta pietrei Lapis Lazuli. Poate fi confundat cu azuritul si dumortieritul. 
PROFESII:   scriitori, contabili, stiinte exacte, relatii cu publicul  
Puternic rol protector impotriva energiilor negative si a influentelor malefice.
Este: o piatra a curajului si a comunicarii (mai ales pentru scriitori)
  • Aduce: o atitudine deschisa fata de lumea din jur, succes in cariera, claritate mentala si psihica, echilibru mental, spirit practic, concentrare si dinamism, eficienta si buna judecata, curaj, calm, focalizare si detasare. 
  • Absoarbe: socurile si dezechilibrele din jur. 
  • Reduce: teama, fobiile, cosmarurile, anxietatea, depresia si agitatia emotionala, este indicat pentru actori, oratori, vorbitorilor in public pentru evitarea tracului. 
  • Confera: protectie impotriva pericolelor, pe timpul calatoriilor, protejeaza impotriva radioactivitatii si radiatiilor electromagnetice nocive (calculator, televizor etc). Este recomandabil a se purta la chimioterapie sau radiografii, fiind un scut protector in aceste situatii. 
  • Stimuleaza: iluminarea spirituala, intelepciunea, legatura cu divinitatea, curajul, logica, rezistenta, comunicarea verbala si scrisa. 
  • Are: efect sedativ, regleaza metabolismul, scade tensiunea arteriala, faciliteaza absorbtia de calciu 
  • Ajuta: in probleme legate de gat, cum ar fi raguseli, pierderea de voce, probleme ale corzilor vocale si ale laringelui si datorita actiunii pozitive asupra pancreasului este indicat in cazuri de diabet. 
  • Trateaza: afectiunile pancreasului, ale aparatului respirator, endocrin, limfatic si digestiv. 
  • Bun: pentru concentrare, meditatie si rugaciune. 
Mai multe despre acesta la sursa de informare:
http://www.noi-oportunitati.ro/Sodalit.html

Preţul unei brăţări ... 13 lei
Preţul unei perechi de cercei ...8 lei

Mai multe accesorii cu sodalit aici:
cercei cu cabochon din sodalit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu