joi, 22 septembrie 2011

Pietre semipreţioase - Turcoaz

 Brăţară din turcoaz - Preţ ...13 lei
 Cercei din turcoaz - Preţ ... 8 lei

Pandantiv din brioletă de turcoaz cu agaţătoare pandantiv filigran şi floricică
Preţ ... 7 lei       ---> "revendicat" :)


In multe culturi ale lumii antice dar si ale epocii moderne, aceasta piatra a fost venerata ca piatra sfanta, aducatoare de noroc si talisman.

In vechiul regat persan turcoazul se purta la gat sau la incheietuta mainii ca talisman de protectie impotiva mortii nenaturale. Se credea ca in momentul in care turcoazul isi schimba nuanta, purtatorul lui se afla in pericol. Mai tarziu s-a descoperit insa ca schimbarea culorii are o explicatie fizica, aceasta putand fi determinata de luminozitate, cosmetice, praf sau aciditatea pielii.

Turcoazul ofera protectie si pofta de viata. Este responsabil de bunastarea materiala a celui ce il poarta, savantul persan Al-Qazwini spunand “Mana care poarta turcoaz si pune pecetea, nu va cunoaste niciodata saracia.”
In toate timpurile si in intreaga lume turcoazul a fost purtat ca talisman de protectie impotriva fortelor intunericului.
  • In terapia moderna a cristalelor, turcoazul se recomanda persoanelor care sufera de depresie, iar culoarea sa vesela aduce incredere de sine. 
  • Este o piatra a prieteniei, a increderii, a fidelitatii si statorniciei.
  • Turcoazul vindeca reumatismul, guta, infectiile virale, indeparteaza durerea si relaxeaza crampele, stimuleaza cresterea si dezvoltarea musculara, are efecte antiinflamatorii si detoxifiaza.
  • Este o piatra cu o duritate scazuta si destul de sensibila la factorii de mediu. De aceea se apeleaza la metode de stabilizare a culorii, prin aplicarea unui strat de ceara sau rasina.
  • Turcoazul este o piatra sensibila la lumina, caldura si produse cosmetice, de aceea trebuie ferit de acestea. Intretinerea sa se face doar prin stergere cu un material moale.
 Mai multe informaţii despre această piatră semipreţioasă la sursa

Alte accesorii din turcoaz aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu